Ce înseamnă găzduire web / web hosting

Back to Blog: Promovare site » Optimizare web » Web Design
gazduire web

Ce înseamnă găzduire web / web hosting

Ce înseamnă găzduire web / web hosting
5 (100%) 1 vote

Când spuneți găzduire web (în engleză: web hosting), vă puteți gândi ca la un spațiu închiriat pe un calculator performant care este pornit și conectat în permanență la Internet. Pe acesta sunt stocate fișierele website-urilor, în așa fel încât acestea să fie disponibile online în permanență vizitatorilor care le accesează.

Website-urile sunt stocate pe computere speciale numite servere, iar atunci când le accesezi, dispozitivul tău (smartphone, tableta, laptop, PC etc.) se va conecta la serverele respective şi în acest fel paginile web vor fi afişate.

Performanța și fiabilitatea serverelor este foartă importantă pentru buna funcționare a website-urilor, de aceste caracteristici depinzând (pe lângă altele) viteza de încărcare, securitatea și disponibilitatea informațiilor găzduite.

Pe scurt, găzduirea web este un serviciu care îţi permite să urci un site sau o pagină web pe Internet. Acest serviciu este oferit de o companie care îţi pune la dispoziţie tehnologiile necesare pentru ca un site web să funcţioneze online: spațiu de stocare, baze de date, adrese de email, manager fișiere etc.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to Blog: Promovare site » Optimizare web » Web Design