Ce este un template de website

Back to Blog: Promovare site » Optimizare web » Web Design
website template

Ce este un template de website

Ce este un template de website
5 (100%) 1 vote

Un template (se folosesc adesea și termenii de șablon sau temă) reprezintă un model de site web, gata creat, ce include un design, funcționalități și pagini prestabilite în care se pot introduce texte, imagini, linkuri etc.

Un template poate fi folosit pentru a construi orice, de la un website personal, blog, site de prezentare, până la un magazin online sau un portal.

Avantajele folosirii unui template

Avantajul principal este prețul: obtineți un produs de o foarte bună calitate pentru un preț foarte mic și nu trebuie să angajați adițional un alt web designer sau o firmă de web design.

Al doilea avantaj este timpul: în general, durează între 10 și 20 de zile realizarea unei pagini web de această calitate.

Template-urile pot fi o soluţie de calitate, rapidă şi ieftină pentru site-ul dvs.

Etapele folosirii un template

  1. Alegerea template-ului – alegeţi designul care vă place. Puteţi alege un template după tipul paginii, de exemplu magazin online, blog etc., după categorie sau pur şi simplu după culoare.
  2. Instalarea template-ului – instalarea design-ului ales pe platforma web dorită (ex.: WordPress, Joomla)
  3. Personalizarea template-ului – aceasta înseamnă modificarea design-ului prin adăugarea brandului, textului, pozelor etc.

Personalizarea unui template

Prin personalizarea unui template se poate modifica orice, de la schimbarea temei de culori, a meniului, structurii și aranjării în pagină a diverselor obiecte, până la redesign parțial.

Personalizarea tempalte-ului implică: schimbarea imaginilor, modificarea meniurilor, schimbarea textului, modificarea logo-urilor, schimbarea temei de culori, schimbarea modului de expunere, creare de pagini cu conținut etc., cu alte cuvinte “construirea” unui template unic, dedicat serviciilor și domeniului dvs. de activitate.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to Blog: Promovare site » Optimizare web » Web Design