Alegerea cuvintelor cheie – un pas critic pentru SEO

Back to Blog: Promovare site » Optimizare web » Web Design
cuvinte cheie

Alegerea cuvintelor cheie – un pas critic pentru SEO

Alegerea cuvintelor cheie – un pas critic pentru SEO
5 (100%) 1 vote

Alegerea potrivita a cuvintelor cheie ar trebui sa stea la baza optimizarii voastre.

 

Este critica alegerea cuvintelor cheie?

 

Alegerea cuvintelor cheie determina ce termeni trebuie vizati prin SEO. Majoritatea  cred ca stiu ce cuvinte cheie ar trebui sa tinteasca. De exemplu, search engine optimization are in jur de 16.000 de cautari estimate pe zi, in timp ce search engine marketing are aproximativ 8.800  de cautari zilnice estimate. Daca instinctul va spune sa “targetati” search engine marketing, puteti obtine un clasament foarte bun, dar acesta v-ar aduce doar jumatate din traficul obtinut daca ati fi ales si clasat bine search engine optimization.

 

Doua aspecte principale in alegerea cuvintelor cheie

 

Primul aspect este popularitatea, cat de des sunt cuvintele cheie cautate. Uneltele pentru determinarea popularitatii cuvintelor (altele decat cele de la Google) folosesc datele achizitionate de la o serie de motoare de cautare mai mici impreuna cu un set de algoritmi pentru a estima numarul de cautari realizate pentru anumite cuvinte. Va recomand sa folositi atat “tool-ul” de la Google, cat si alt soft pentru determinarea popularitatii cuvintelor cheie.

 

Al doilea aspect este reprezentat de competitie. Studierea competitiei  incepe cu analiza paginilor voastre web pentru a determina cat de competitiv este site-ul propriu, atat pentru cuvinte cheie generale, cat si pentru cele specifice. Determinarea cuvantului cheie potrivit se realizeaza partial prin examinarea paginilor web bine clasate pentru cuvantul cheie respectiv si cat de competitive sunt acestea.

 

  • Nimeni, in afara de designerii motoarelor de cautare, nu cunoaste modul in care fiecare motor de cautare determina cat de competitiv este un site sau o pagina web, iar acele persoane ce cunosc aceste lucruri nu vorbesc.
  • Fiecare motor de cautare foloseste un algoritm diferit pentru a determina cat de competitiv este un site sau o pagina web.

 

Fara o analiza buna a cuvintelor cheie vizate, eforturile de optimizare web sunt ca si cum ai trage cu un pistol in intuneric.  Este posibil sa alegi cuvinte cheie ce nu sunt cautate sau cuvinte cheie prea competitive pentru siteul tau la momentul respectiv.

Share this post

Comment (1)

  • admin Reply

    Aceasta etapa este cea mai importanta in optimizarea si promovarea paginilor web. Am oservat ca unele persoane care desfasoara o afacere locala (de exemplu: organizare evenimente craiova) nu stiu ca seo trebuie facut mai intai pentru regiunea de care apartin si abia apoi, daca au succes pe internet si, bineinteles, daca afacerea le permite acest lucru, sa se extinda la nivel de tara.

    22 septembrie 2012 at 13:21

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to Blog: Promovare site » Optimizare web » Web Design