Ce este RSS

Back to Blog: Promovare site » Optimizare web » Web Design
RSS Feed

Ce este RSS

Ce este RSS
5 (100%) 1 vote

RSS (Really Simple Syndication sau Rich Site Summary) este un format standard, bazat pe XML, folosit pentru a facilita publicarea si popularizarea continutului web.

Standard-ul RSS este folosit de majoritatea site-urilor de stiri, si in special de acele site-uri care pun in valoare continut proaspat intr-un timp scurt. Bineinteles, standardul RSS poate fi folosit pentru absolut orice fel de informatii ce pot fi prezentate sub forma de articole. Majoritatea blog-urilor prezente online au o sursa RSS pentru articolele publicate, sau chiar pentru ultimele comentarii adaugate.

Standardul RSS a fost facut cunoscut datorita companiei UserLand (prin anul ‘97), si preluat ulterior de catre Netscape, fiind astfel folosit in cadrul portalurilor de stiri proprii. La scurt timp, acesta a devenit principala modalitate de a schimba informatii intre site-uri precum: BBC, Slashdot, CNN, Disney, Forbes, ZDNet.

Sursele RSS (feed-urile) ajuta in mod direct in campania de promovare online, datorita faptului ca poate genera trafic, fie prin utilizarea directa a acestora de catre utilizatori, fie prin publicarea continutului acestora in retele de distribuire a informatiilor.

Din punctul de vedere al optimizarii web, utilizarea unei surse rss pe site-ul dvs. va avantajeaza in mod indirect. Nu se poate spune ca aceasta va ajuta in procesul de optimizare, dar in mod cert va va ajuta in campania de marketing. Unul dintre avantajele majore ale acestei facilitati este ca va puteti informa vizitatorii site-ului fara ca acestia sa il viziteze propriuzis. Iar, in cazul in care continutul informational pus la dispozitie catre clientii site-ului este de o calitate ridicata, acestia il vor revizita cu siguranta.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to Blog: Promovare site » Optimizare web » Web Design