Optimizare site Google » Optimizare SEO

Back to Blog: Promovare site » Optimizare web » Web Design
google seo

Optimizare site Google » Optimizare SEO

Optimizare site Google » Optimizare SEO
5 (100%) 2 votes

Optimizarea web pentru motoarele de cautare ( Google, Yahoo, MSN ) este unul din lucrurile foarte necesare celor care vor sa fie gasiti in mediul concurential pe internet. Majoritatea am auzit folosindu-se termenul SEO.

 

Termenul SEO este o prescurtare a notiunii de Search Engine Optimization, care tradus inseamna optimizare pentru motoarele de cautare. Acest proces de optimizare are scopul de a pozitiona un site pe primele pagini intre rezultatele pe care un motor de cautare le afiseaza – este vorba de cazul unei cautari in functie de anumiti termeni predefiniti sau cuvinte cheie.

În mare parte optimizarea pentru motoare de cautare, se bazează pe optimizări aduse structurii paginilor conţinute în cadrul site-ului pentru a fi corect interpretate şi evaluate de algoritmii de atribuire a rangurilor folosite de motoarele de căutare. Dupa optimizare se trece la indexarea web in cataloage, directoare si in alte site-uri de profil pentru a creste popularitatea site-ului dvs, astfel incat sa fie relevant atunci cand cineva cauta un anumit cuvant cheie.

 

Optimizarea web este de fapt marketing online si consta in întelegerea modului în care functionează algoritmii de cautare si ce ar căuta vizitatorii , pentru a stabili corespondenţa cu site-urile oferind ce aceştia caută. Un proces de optimizare eficient cere schimbari în codul sursa al site-ului si in sistemul de management al conţinutului. Google are peste 300 de factori care stau la baza algoritmului de returnare a rezultatelor, ceea ce face ca in randul webmaster-ilor sa fie nevoie de profesionalism si dedicare in analiza si procesul de aducere a unui site in fata la cautari in motoarele de cautari web. Optimizarea unui site pentru motoarele de căutare este o subcategorie a marketing-ului online, această practică aparând în anul 1990, odată cu apariţia primelor site-uri pe Internet. Cu timpul, optimizarea unei pagini web, a unui site, a devenit un serviciu oferit de unele companii şi/sau corporatii. Scopul primordial al pocesului de optimizare al unui site pentru motoarele de căutare este îmbunătăţirea locului pe care este afişat un anumit site în anumite motoare de căutare în cazul unei căutari algoritmice.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to Blog: Promovare site » Optimizare web » Web Design