Viteza site-ului: Un nou factor Google de page ranking

Back to Blog: Promovare site » Optimizare web » Web Design
viteza website

Viteza site-ului: Un nou factor Google de page ranking

Viteza site-ului: Un nou factor Google de page ranking
5 (100%) 1 vote

Google a anuntat un nou factor in algoritmii de ranking: viteza site-ului. Viteza site-ului reflecta cat de repede un site web raspunde cererilor.

Accelerarea site-urilor web este importantă – nu doar pentru proprietarii de site-uri, ci pentru toţi utilizatorii de Internet. Site-urile mai rapide fac utilizatorii mai fericiţi, iar studiile arată că, atunci când un site răspunde încet, vizitatorii petrec mai puţin timp acolo. Dar, site-urile mai rapide nu doar îmbunătăţesc experienţa utilizatorului; date recente arată că îmbunătăţirea vitezei site-ului reduce de asemenea şi costurile de operare. Utilizatorii alocă vitezei site-lui o importanţă deosebită şi de aceea Google a decis să ia viteza site-ului în considerare în clasamentele de căutare. Google foloseşte o varietate de surse pentru a determina viteza unui site în raport cu alte site-uri.

Dacă sunteţi un proprietar de site, webmaster sau un autor de web,  iată câteva instrumente gratuite care pot fi utilizate pentru a evalua viteza site-ului dvs.:

  • Page Speed, un  Firefox/Firebug add-on open source care evaluează performanţele paginilor web şi oferă sugestii de îmbunătăţire.
  • YSlow, un instrument gratuit de la Yahoo! care sugerează modalităţi de a îmbunătăţi viteza site-ului web.
  • WebPagetest ilustrează un grafic-cascadă al vitezei de încărcare a paginilor dvs., plus o listă de verificare a optimizării.
  • În Webmaster Tools, Labs > Site Performance este ilustrată viteza site-ului dvs.,  experimentată de utilizatori din întreaga lume (vezi graficul de mai jos).
site_performance

În timp ce viteza site-ului este un nou factor, aceasta nu are o pondere la fel de mare ca relevanţa unei pagini. În prezent, mai puţin de 1% din interogările de căutare sunt afectate de factorul de viteză, care în acest moment se aplică numai pentru vizitatorii ce efectuează căutari în limba engleză pe Google.com.

Vă recomandăm să începeţi să luaţi în considerare viteza site-ului dvs. (instrumentele de mai sus pot oferi un punct de plecare excelent), nu numai pentru a îmbunătăţi rangul site-ului dvs. în motoarele de căutare, dar, de asemenea, şi pentru a îmbunătăţi experienţa tuturor pe Internet.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to Blog: Promovare site » Optimizare web » Web Design