Ghid SEO de optimizare a unui site web

Back to Blog: Promovare site » Optimizare web » Web Design
google seo tips

Ghid SEO de optimizare a unui site web

Ghid SEO de optimizare a unui site web
5 (100%) 1 vote

  • Titlul din tagul TITLE sa contina cuvintele cheie (sau o parte din ele).
  • Numele domeniului este indicat sa contina cel putin un cuvant cheie.
  • In primul rand sa existe tagul H1 (Heading) care sa contina un cuvant cheie.  Apoi, daca se poate, sa existe H2, care sa contina si el cel putin un cuvant cheie. Urmeaza folosirea tagurilor B/STRONG (Bold), I/EM (Italic), prin care sa se evidentieze cuvintele cheie.
  • Folosirea cat mai frecventa a cuvintelor cheie, atat in prima pagina, cat si in restul site-ului si, respectiv, a unor sinonime adecvate.
  • Atributele ALT pentru imagini sunt la fel de importante, in primul rand pentru oamenii care au deficiente si  folosesc navigatoare ce inlocuiesc imaginile cu textul din atributul ALT, dar si pentru site-urile destinate pentru mobile. Deci incercati sa descrieti exact imaginea si nu va ganditi neaparat la SEO. Dar aceasta descriere e foarte buna si pentru SEO, deoarece Google sau orice alt motor de cautare nu recunoaste textul imaginii, ci o sa ia textul alternativ din atributul ALT, chiar daca nu ii acorda aceeasi importanta.
  • Link-urile interne. Aveti grija sa evitati ca mai multe link-uri care duc catre aceeasi pagina sa foloseasca cuvinte cheie diferite.
  • Numarul de site-uri care au un link catre site-ul tau (backlink) este de asemenea foarte important deoarece ajuta la cresterea Page Rank-ului (importanta pe care motoarele de cautare – gen Alexa sau Google – o acorda site-ului tau). Insa aveti grija ca site-urile ce va refera sa fie bine indexate de motoarele de cautare, altfel legaturile catre site-ul propriu nu sunt foarte utile.
  • Link-urile  externe catre site-ul tau sa contina un cuvant cheie si sa duca catre acea pagina a siteului care este optimizata pentru acel cuvant cheie.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to Blog: Promovare site » Optimizare web » Web Design